Dealer Login
sofSURFACES logo

DuraStrong daktegels:

Natuurlijk zal het dakterras er fraaier uitzien wanneer het bijvoorbeeld jaarlijks met een hoge druk reiniger wordt afgespoten. Zonder onderhoud zal de duurzaamheid van de tegels echter niet achteruit gaan.

DuraTrain fitness tegels:

De duraTrain tegels kunnen het beste gereinigd worden met een schrobzuigmachine zoals de Karcher BR40/10C. Handmatig met een dweil kan uiteraard ook.

DuraSafe speelplaatstegels:

DuraSafe vloeren zijn absoluut onderhoudsvrij. Bij het kiezen van de juiste valdempende vloer is onderhoud en de kosten welke daarbij komen een belangrijk aandachtspunt. De meeste inkopers houden rekening met onderhoudskosten voor losse bodem materialen maar ook sommige rubbervloeren en kunstgras hebben veel onderhoud nodig om aan de valdempende eisen te blijven voldoen.

De waarheid met betrekking tot onderhoud:

Veel rubbervloeren en met name gegoten vloeren hebben zeer veel onderhoud nodig om aan de eisen te blijven voldoen. Waarom? Gegoten vloeren zijn zeer poreus en de valdemping komt uit de luchtkussentjes tussen het rubber. Wanneer deze luchtkamertjes zich vullen met zand of andere vervuiling loopt de schokabsorptie van de vloer schrikbarend snel achteruit. Hoe langer de vervuiling op de vloer blijft des te dieper dringt dit in het systeem en is daarom nauwelijks meer te reinigen. Het opnieuw coaten van de vloer wordt vaak als oplossing aangedragen maar draagt niets bij aan de valdempende eigenschappen van de vloer en is bovendien zeer kostbaar.

Kunstgras

Het zand in veel kunstgras systemen dient ervoor de vezels rechtop te houden. Wanneer het zand weggespeeld is gaan de vezels plat liggen waardoor de vezel enorm snel zal slijten. Vervuiling van het kunstgras is zeer lastig te verwijderen. Kunstgras zou minimaal 2 maal per jaar opgeborsteld dienen te worden met alle kosten van dien. Vandalisme: Helaas komt vandalisme op speelplaatsen veel voor. Kunstgras en gietvloeren zijn lastig te repareren hetgeen hoge kosten met zich meebrengt.

De oplossing

SofSurfaces heeft een afwijkende kijk op de prestaties van valdempende vloeren en wijkt erg af van andere rubbertegels of gegoten speelvloeren. Onze tegels hebben een dichte toplaag waar geen vuil in kan komen. De valdempende eigenschappen worden veroorzaakt door de holle noppen aan de onderzijde. Hierdoor kunnen wij een levenslange garantie op de valdemping geven zonder dat onderhoud nodig is. Ons KrossLock systeem wat de tegels onderling koppelt zorgt ervoor dat de tegels zeer vandalisme bestendig zijn. Mocht er toch een reparatie nodig zijn dan is dat meestal slecht 1 uur werk hetgeen slechts € 50,-- kost. Het goed uitgedachte ontwerp van onze tegel gecombineerd met unieke valdempende eigenschappen en durrzaamheid maken het systeem onderhoudsvrij.

Het eindresultaat

Over een periode van 15 jaar gerekend zal ons systeem niet alleen de beste valdemping geven maar ook nog eens
goedkoper dan andere vloeren blijken te zijn; gegarandeerd!

Photo of poured in place vs duraPLAY