Dealer Login
sofSURFACES logo

Wie zijn wij?

SofSurfaces Inc. is een ISO 9001:2008 gecertificeerde privé onderneming met het hoofdkantoor in Canada. Wij hebben ons gespecialiseerd in de productie en distributie van hoogwaardige rubber tegel systemen. Sinds 1992 produceren wij onze rubber vloeren welke via diverse distributie kanalen hun weg naar de eindgebruikers over de hele wereld vinden. Wij produceren jaarlijks circa 250,000 m2 speelplaats tegels waarmee wij tot de grootste producenten ter wereld behoren. Ons succes in het ontwerpen, produceren en distribueren van onze tegels komt voort uit hard werken, investeren in de nieuwste productie technologieën en het luisteren naar onze afnemers. Onze opdracht is iedere klant een superieure tegel te leveren en dit op de gewenste leverdatum tegen een concurrerende prijs


1989

Photo of playground

We zijn begonnen als een klein maar toegewijd regionale leverancier van smeervloeren ook wel PIP (poured in place) genoemd. Gedurende de jaren kwamen we tot conclusies die het bedrijf een compleet andere kant op stuurde. We leerden dat onze kwaliteit sterk afhankelijk was van de installateur en van het weer op de dag van installatie. Aangezien we het weer niet kunnen voorspellen kwamen we tot de conclusie dat we nooit de kwaliteit en valdemping van ons product konden garanderen. We wilden marktleider worden maar dat ging niet met smeervloeren.


1992

Photo of locking system

We begonnen met het ontwikkelen van wat inmiddels het beste in de markt is gebleken. Er moesten veel hobbels worden genomen en veel zaken die wij introduceerden waren nieuw voor de branche. We waren de eerste met een tegel welke in elkaar haakt. Het eerste ontwerp heette Shiplap. Na 13 jaar en 4 ontwerpen verder konden we KrosLOCK introduceren. Dit systeem is zeer vandalisme bestendig en is nog steeds een groot succes.


2001

Photo of person standing on tile

Nadat we onze klanten tevreden hadden gemaakt met het verbindingssysteem zijn we begonnen met ons holle nop systeem hetgeen uniek in de markt was. De holle noppen zorgen voor de valdemping waardoor we een toplaag konden gebruiken welke veel dichter was dan normaal en dus veel slijtvaster. Deze stap heeft ons marktleider in de industrie gemaakt.


2007

Warranty logo

In dit jaar hebben we als eerste en enige een 10 jarig garantie systeem opgezet waarin ook de valdemping is meegenomen.


2011

photo of testing equipment

Na drie jaar van intensieve R&D heeft SofSurfaces de ontwikkeling van een uniek nieuw productiesysteem afgerond. Ons compleet geautomatiseerde systeem is compleet gebaseerd op HMI (human machine interface) waarbij ieder aspect van de productie constant gevolgd wordt met geavanceerde computer technieken. Hierdoor zijn onze eindproducten zeer nauwkeurig en constant van kwaliteit.


2016

photo of testing equipment

Introductie van het 15 jarig garantie systeem op DuraSafe valondergronden


De Toekomst

Onze toekomst staat in het teken van het definiëren van de volgende elementen:

1 - Zijn de huidige veiligheidsnormen voldoende?

Eind jaren 60 hebben testen uitgewezen dat HIC waarden hoger dan 1000 levensbedreigend kunnen zijn. Dit is overgenomen in de speelindustrie en in diverse normen en eisen opgenomen. Speelvloeren moeten nu worden getest volgens de EN1177. Wanneer de HIC 1000 wordt bereikt bij laboratorium testen is dit de valhoogte van het betreffende product.Rond het jaar 2000 zorgden nieuwe testen welke zijn gedaan in de automobiel industrie ervoor dat het Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration andere eisen ging stellen aan de HIC waarden. Bij auto botsingen kwam de HIC waarden voor 6 jaar en ouder op maximaal 700 te liggen en voor kinderen jonger dan 3 jaar op maximaal 570 HIC.Deze gegevens bracht ons op een logische conclusie : kinderen zouden dezelfde veiligheid moeten hebben op een speelplaats als in een auto.

 2 Hoe worden huidige normen nageleefd ?

In 2010 zijn we begonnen met het testen van bestaande vloeren in Noord Amerika. Het werd ingegeven doordat er zeer weinig testen waren gedaan op vloeren na de installatie ervan. Er is gebleken dat zeer veel vloeren zelfs vlak na de installatie niet aan de norm van 1000 HIC voldoet. Ook bleek dat bij lage temperaturen, en dan spelen kinderen ook op de toestellen, de test resultaten lang niet altijd goed waren. De studie heeft ervoor gezorgd dat wij ons tot taak hebben gesteld afnemers te informeren over wat HIC waarden nu eigenlijk inhouden en wat nu echt belangrijk is aan een speelvloer. Verder hebben we ervoor gezorgd dat HIC meters toegankelijk zijn voor gebruikers. We bieden nu zelfs aan om gratis HIC metingen te komen doen wanneer u dat wenst.Voor de komende jaren willen we ervoor zorgen dat standaarden binnen onze branche verbeterd worden en dat iedere vloer regelmatig getest worden zodat normen ook daadwerkelijk wordt nageleefd.